duminică, 7 iunie 2015

Centrala peleti Ferroli pret consum

Centrala peleti Ferroli pret consum si detalii tehnice pentru cei de doresc sa achizitioneze acest tip de centrala pe peleti o centrala foarte buna pentru zonele unde inca nu sunt gaze, sincer daca ma intrebati pe mine daca este sa aleg varianta gaze sau peleti asi alege peleti, odata din cauza costului redus apoi pentru ideea de independenta de ce inseamna gazele pe durata iernilor geroase, presiune scazuta, varinate de intrerupere, dar nu in ultimul rand si mai periculoasa.

Nu in ultimul rand ma gandesc si la faptul este foarte ecologica, un lucru la care trebuie sa ne gandim mai mult in zilele noastre!


Pretul unei instalatii precum cea din acesta prezentare este undeva la 3000 - 3500 euro cu tot ce inseamna, centrala, kit arzator sau boiler si pompe, tevi ppr, etc. Am luat in calcul materialele, mana de lucru a instalatorului dar si punerea in functiune sau automatizarea. Deci un pret complet fara a face un calcul exact la sange!

Poate ca pretul este destul de mare in prima faza, dar va pot spune ca in timp se scoate destul de repede investitia.

Consumul iarna este undeva la 400 lei - 450 lei /luna cu o temperatura de peste 22 de grade in casa, casa de 155 mp, izolata cu polistiren de 15.
Consumul vara pentru apa calda pana la 90 lei - 100 lei /luna.
Povestea consumului este destul de complicata, asta datorita faptului ca este foarte importanta temperatura exterioara, la -15 grade este un consum iar la - 22 de grade altul, astfel ca este destul de greu de aproximat pe o luna ci mai degraba se poate face o medie lunara dupa ce se calculeaza intregul sezon.




Ce consuma!? Peleti, rumegus presat sub forma de cilindrii de mici dimesiuni, se gasesc in marile magazine de materiale de constructii. Recomand varianta de peleti deschisa la culoare, care sunt fabricati din rumegus de brad, acestia ard cel mai bine si nu aduc probleme de functionare a centralei.




 

Daca se alege variana cu bolier care permite panouri solare, atunci consumul de 90 - 100 lei dipare
total pe parcursul verii dar si in alte anotimpuri pentru ca noile panouri solare nu au legatura cu temperatura exterioara ci doar cu razele solare, astfel daca este soare si este in Decembrie aveti apa calda gratuit! Sigur, mult spus gratuit pentru ca si instalatia de panouri solare costa peste 1500 de euro!!! Dar in timp se junge la un cost infim pentru apa calda.








Ce face diferenta dintre un cazan pe lemne si o centrala pe peleti este arzatorul, mai exact kitul care transforma o centrala pe lemne intr-o centrala pe peleti:
arzatorul, tancul de peleti si snecul.
Curatarea se face o data pe luna iarna si o data la doua luni vara cand functioneaza numai pentru apa calda. Recomand folosirea unui aspirator special pentru cenusa, acesta face foarte usoara curatarea.


 Pentru cei ce iubesc ideea de casa verde acesta varianta este foarte ecologica, chiar cea mai ecologica la acesta ora. Eu am ales varianata asta si din motiv de independenta.

Vezi aici preturi centrale dar si pentru peleti.


Film de prezentare centrala peleti Ferroli

28 de comentarii:

  1. Am la tara ceva de genul asta, acolo nu sunt gaze si nu ai alta solutie decat peleti sau lemne insa este mult mai comod cu peleti, pui o data pe saptamana iarna si o data pe luna vara pentru apa calda.

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca evaluarea mai corecta era undeva la 4000-4500 euro,mai trebuie si boiler...

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am și eu o centrala feroli 30kv la o casa de 150m2 cu 10 calorifere. Am o problema, consuma enorm 4 saci la 24 de ore ,îi arunca nearsi complet îi carbonizeaza .un sfat va rog.Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 4 saci consum și eu la 24 ore e o centrala cu foarte multe erori, nu recomand

      Ștergere
  6. asteptam raspuns pentru domnul constantin dumitrascu

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu este reglata bine! Trebuie sa arda toti peleti, un 0,2 sau 0,1 % pot sa ramana ne arsi, sunt cei care sunt aruncati la pana de curent sau la oprirea din senzor! Nu are voie sa aiba un astfel de consum decat daca cinvea va fura peletii ;)! Se mai poate un consum mare daca casa este noua, umeda si are nevoie de o perioada pentru a ajunge la temperatura optima 22 -24 grade! Unde aveti senzorul, sa nu fie pus langa geam sau langa calorifer!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce pelti folositi, unde au fost depozitati, sa nu fie umezi sau chiar uzi!!!! Va recoamnd sa folositi peleti Peleti Schweighofer 15 kg/sac. Sacul are o culoare portocalie cu transparent, sunt cei care nu infunda centrala si ard complet!

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ziua. ce model de centrala este prezentat in clip ?
    Sunt din craiova si o sa am nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am de 3 ani un Ferroli SFL 7 cu arzator SUN P 12 ,este o prostie care tot timpul intra pe avarie .Nu recomand asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti să-mi dai și mie mai multe detali despre centrala pe peleti Ferroli la nr asta 0771712211

      Ștergere
  11. Bună am si eu o întrebare!!
    Cum e mai bine sa să-mi schimb actuala centrală pe lemne un viadrus de 35kw 7 elementi cu o centrală pe peleti gen feroli etc sau să o adaptez cu un arzător de peleti pe actuala mea centrală pe lemn ptr ca nu în ultimul rand mar costa mult mai puțin ms

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dă-mi mai multe detalii dacă poți? 0771712211

      Ștergere
    2. O centrala care a mers pe lemene nu va merge niciodata bine cu peleti! Pentru peleti si mai ales pentru un randament bun este necesara o centrala noua!

      Ștergere
  12. Am instalat la cineva de curand o astfel de centrala, va rog sa-mi spuneti cat consuma a dvs. pentru apa calda?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Consumul este undeva la doi saci pe luna!!! Dar acum trebuie sa luati in calcul si numarul de persoane ce tip de baie fac, dus sau cada, sunt multe elemente si toate personalizate in functie de caz, de exemplu eu am apa calda la 50 grade setata altii o au la 60 si din start vor consuma mai mult!

      Ștergere
  13. Vorbim aici de saci normali din folie de plastic sau genul industriali? Pentru ca doi saci din plastic sunt fix 30 kg de peleti!?

    RăspundețiȘtergere
  14. Da, exact acei saci!De 14 kg! Vara ce pierderi are un boiler bine izolat!? Niciuna! Cum am spus depinde de multe aspecte, nu este o regula pentru oricare detaliu!

    RăspundețiȘtergere
  15. inainte sa cumparati asigurativa ca aveti casa izolata !!!, acest consum de 400 - 450 este ireal 450 lei = aprox 30 saci la pretul de 15 lei -= 1 sac consum pe zi !!!!. la o casa bine izolata consumul mediu este de 2-3 saci pe zi...............

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveți dreptate nu știu cu au putut posta asa un consum, mi-e îmi ia în minim 4 kg pe oră

      Ștergere
  16. Care este motivul pentru care o centrala care a functionat pe lemne, nu va functiona bine pe peleti?
    Eu am un cazan ferroli sfl5 instalat in toamna, care functioneaza pe lemne si carbuni, iar daca voi instala un arzator pentru peleti, cred ca va functiona la fel de bine.

    RăspundețiȘtergere
  17. Am o casă de 130m pătrați( 280 m cubi). Aș vrea să achiziționez o centrală pe peleți sau un termoșemineu pe peleți. Dar stau în dubii cu alegerea. Am găsit un termoșemineu Ferroli de 24 kw dar nu stiu dacă îmi va face față la 9 calorifere de 12 elemenți. Îndrumați-mă vă rog.

    RăspundețiȘtergere
  18. Bună. Arzatorul P7 functioneaza cu setarile din fabrica?

    RăspundețiȘtergere
  19. cam cât ar costa o centrala cu tot cu cazan cu boiler cu vas de expansiune cu tot ce e nevoie?

    RăspundețiȘtergere
  20. Cum pot achiziționa o astfel de centrala pe peleti de 40kw

    RăspundețiȘtergere