vineri, 26 iunie 2015

Amenajare dormitor matrimonial

Amenajare dormitor matrimonial, idei, design si poze. Un proiect foarte important din multe puncte de vedere asta datorită faptului ca doresc sa abordam in ansamblu acest subiect.
Daca este sa vorbim la suprafață vom incepe cu patul, da patul matrimonial trebuie sa fie așa sa arate asa sa dispună de. Însă eu vad un pic mai in spate de pat, este si el important dar mai important este conceptul de dormitor matrimonial.





 Astfel sa pornim de la plansa, eu spun ca trebuie sa aiba minim 18 mp fără să luăm în calcul dressingul sau grupul sanitar. 18 mp oferă posibilitatea sa ne mișcăm binișor si sa avem ce amenaja pentru ca aici nu voi discuta despre dormitoare mici care încercăm noi sa le spunem matrimoniale ele fiind in fapt simple dormitoare. Sa revenim la spațiu, în 18 mp pătrați putem sa avem atat pat de mijloc așezat catre un perete cat si un pat care să fie poziționat in mijlocul camerei.


Fotoliu relaxare dormitor matrimonial
 Pe langa pat asi pune un scaun de relaxare si de citi eventual cu o masa care sa fie de mici dimensiuni, o oglindă cu mobilier sub ea unde sa aiba doamna tot ce este necesar pentru a arata impecabil, nu sunt deloc de acord ca doamnele sa se fardeze in baie! Sigur ca nu putem sa uitam televizorul care trebuie să aibă si el ceva mobilier in jur pentru a mai putea pune un laptop, o tableta etc. Am luat si eu viteza si in loc sa incep de la ferestre, podea si pereți am ajuns la cum umplem cei minim 18 metri pătrați. Astfel ca vreau geamurile sa fie cat mai generoase posibil ca sa fiu sincer mie imi plac din podea pana in tavan, știu or sa sară in sus cei care doresc consum cat mai mic la gaze, dar daca geamurile astea sunt pe sud vor aduce căldură in casa de fapt! In fine discuția pe geamuri poate sa fie ea însăși un topic.


Parchet Laminat Alb
Pe podea eu merg pe varianta de parchet, o esența deschisă la culoare spre alb dar nu chiar alb ,alb dac alegi parchet alb trebuie sa mergi musai pe mobilă închisă ce mie sincer nu prea imi place așa ca varianta spre alb este mai ok pentru ca Îți permite sa ai mobilă tot deschisă la culoare. Pereții sunt albi cu cel puțin unul placat cu sticlă colorată sau variante de tapet sau vopsea decorativa de interior astfel rupem monotonia albului cu ceva care sa potrivim cat mai bine cu mobila. Din punct de vedere constructiv trebuie să aiba acces direct la dressing si la grupul sanitar care trebuie si el sa fie destul de generos pentru a include o cada, o cabina de dus, bideu, lavoar dublu etc. Sigur ca vor fi păreri diferite fata de ce spun eu însă daca discutăm despre un dormitor matrimonial ca la carte cam așa trebuie sa fie conceput.





Dressing usi glisnate din sticla
Nu în ultimul rând dressingul nu poate sa fie ceva tip șifonier doar daca este de genul usi glisante cu sticla sau ceva in acest gen indiferent cat este dressing care sa aibă suficient spațiu atât pentru domni cat mai ales pentru doamne fiind si el la rândul lui o piesă de referință în amenajarea unui dormitor matrimonial. Acum ca alegem varianta modernă sau clasică depinde numai de gustul dumneavoastră dar si de linia generală a casei.


  

  Totodata nu trebuiesc uitate aspectele legate de feng shui si altele care tin de energii pozitive care pot influența in bine persoana dumneavoastră. Au fost făcute studii nenumărate prin care au fost stabilite reguli clare privitoare așezarea patului in funcție de punctele cardinale dar si in funcție de bioritmul fiecăruia. Pentru a înțelege cât mai bine acest concept de dormitor matrimonial am făcut si o selecție de poze pentru a va inspira cat mai bine.

Si varianta video daca va este mai usor de urmarit: Galerie Foto cu amenajari dormitoare matrimoniale:







































































































2 comentarii:

  1. Ma intreb oare ce costuri implica o astfel de amenajare!?

    RăspundețiȘtergere
  2. Recunosc ca este tare ideea cu pat rotund in mijloc insa cred ca nu te simti prea bine sa dormi in mijlocul camerei!

    RăspundețiȘtergere