miercuri, 3 aprilie 2013

Parchet laminat de 12mm, 10 mm sau 8 mm? Ce sa aleg? Care este mai Bun?


Parchet laminat de 12mm, 10 mm sau 8 mm? O intrebare destul de interesanta ce mi-a fost pusa de curand de o doamna care doreste sa reabiliteze o casa veche unde paretea de podea este formata dintr-o dusumea si niste nisip.
Pot sa spun ca parchetul laminat de 8 mm este un parchet ok, in sensul ca pe o durata de aproximativ 5 ani de zile nu are probleme intr-o zona cu trafic redus. Mai mult de atat nu rezista, chiar daca este produs de cel mai mare producator din lume! Sigur ca, unul fabricat prost va tine si mai putin.


Parchetul de 10 mm este un parchet intermediar, nici de 8 mm dar nici de 12 mm, astfel ca durata lui de viata este undeva la 7-8 ani poate si mai mult daca este produs de firme precum Kaindl sau KronoSwiss. Insa nu de multe ori am vazut ca acest tip de parchet costa cat cel de 12 mm sau chiar mai scump in functie de producator.






Parchet laminat de 12 mm este la ora actuala cel mai bun din piata. Vedeti dvs. Grosimea ii ofera posibilitatea de a se misca cat mai putin posibil si ca sa fiu mai exact si greutatea de aporximativ 10 KG pe metru patrat il ajuta la acest lucru. Stim ca podeaua laminata este o podea flotanta care, se misca in permanenta, atat de la greutatea pusa pe ea cat si de la diferentele de temperatura. Logica spune ca un parchet mai gros si mai greu va misca mult mai putin iar uzura la nivel de imbinare este mult mai mica. Cat despre producatori pot sa spun ca si cela mai prost parchet de 12 mm este peste parchetul de 8 mm. Durata de viata a unui parchet de 12 mm este de 10 ani pana la 30 de ani in functie de producator. Pot spune ca unele modele pot sa reziste si mai mult daca sunt intretinute corespunzator! Mai exact curatate cu solutii adegvate si cat mai putina apa!


Astfel am recomandat Doamnei pentru a realiza ceva de cea mai buna calitate parchet laminat de 12 mm de la www.zgs.ro ei fiind cei care au cel mai bun raport calitate pret. Sigur, am recomandat ca neaparat sa toarne o sapa peste structura veche pentru a nu avea probleme in viitor! De retinut ca, poate sa fie cel mai bun parchet din lume, daca podeaua nu este ok nu o sa iasa nimic bun!


Am exclus cu voia dvs din discutie parchetul laminat de 6 mm, fiind de departe cel mai prost indiferent de marca. Acesta de 6 mm pot sa va spun ca l-am vazut stricat sau umflat chiar si dupa 14 zile de la montaj! Deci daca vreti sa faceti ceva de durata si sa nu aruncati banii pe geam mergeti pe minim 8 mm grosime.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu